Ανθότυρο Ξηρό

­

Ανθότυρο Ξηρό

Ο Ανθότυρος ο ξηρός είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος αποξηραμένος και ώριμος ,όπως το όνομα του ξεκάθαρα υπονοεί. Η βασική αιτία παραγωγής του ήταν η δημιουργία ενός τυρίου λίγο πιο αλμυρού ,το οποίο θα μπορούσε να τριφτεί. Χαρακτιρίζεται ως ένα ημίσκληρο ,επιτραπέζιο τυρί ,χρώματος λευκού ,χωρίς οπές με μία υφάλμηρη ,βουτυρώδη γεύση κάπως έντονη με πλούσια αρωματικά χαρακτιριστικά.

Product Description

Ο Ανθότυρος  ξηρός είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος αποξηραμένος αλατισμένος  και ώριμος.’Oπως το όνομα του ξεκάθαρα υπονοεί. Η βασική αιτία παραγωγής του ήταν η δημιουργία ενός τυριού  λίγο πιο αλμυρού ,το οποίο θα μπορούσε να τριφτεί. Χαρακτηρίζεται ως ένα ημίσκληρο ,επιτραπέζιο τυρί, χρώματος λευκού, χωρίς οπές με μία υφάλμυρη, βουτυρώδη γεύση κάπως έντονη με πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά.

Παρασκευάζεται απο κρητικό αιγοπρόβειο γάλα, από  ντόπια  ζώα που βόσκουν ελεύθερα και θεωρείται τυρί υψηλής  ποιότητας και αξίας. Καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί ή τριμμένο πάνω σε μακαρονάδες.

Ο Ξηρός ανθότυρος έχει σκληρή δομή , ελαφρά αλμυρή γεύση , πλούσιο άρωμα και καταναλώνεται ως τριμμένο ή επιτραπέζιο .

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ     ΑΝΑ 100 ΓΡ. ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ                     381 kcal/1585kj

Λίπη εκ των οποίον     29,0 g

Κορεσμένα λίπη           20,1 g

Υδατάνθρακες                   7.3g

Εκ των οποίων σάκχαρα   5,6g

Πρωτεϊνες                           22,8g

Αλάτι (Νάτριο )                   2,4g

Διαιτητικές ίνες               <0,1g