Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο

//Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο
­
//Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο

Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΟΒΕΙΟ

Παράγεται από 100% πρόβειο γάλα υπέροχο με ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά τα οποία του προσδίδει το φρέσκο πρόβειο κρητικό γάλα, με μεγάλη θρεπτική αξία πολύ εύπεπτο, δροσερό, ελαφρύ με γλυκιά γεύση χωρίς καθόλου συντηρητικά και μόνο 6% λιπαρά γεγονός που το καθηστά ιδανικό για δίαιτες. Χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σε φαγητά ή σάλτσες, παγωτά,ντίπ, μίλκ σέικ σερβίρετε με ξηρούς καρπούς και μέλι ως επιδόρπιο.

 

 

 

Κατηγορία:

Product Description

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΟΒΕΙΟ

Παράγεται από 100% πρόβειο γάλα υπέροχο με ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά τα οποία του προσδίδει το φρέσκο πρόβειο κρητικό γάλα, με μεγάλη θρεπτική αξία πολύ εύπεπτο, δροσερό, ελαφρύ με γλυκιά γεύση χωρίς καθόλου συντηρητικά και μόνο 6% λιπαρά γεγονός που το καθηστά ιδανικό για δίαιτες. Χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σε φαγητά ή σάλτσες, παγωτά,ντίπ, μίλκ σέικ σερβίρετε με ξηρούς καρπούς και μέλι ως επιδόρπιο.

ΧΡΗΣΕΙΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΌΦΙΜΑ ΌΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Το γιαούρτι είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλες τροφές όπως το μέλι ,μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού (κυδώνι – κεράσι) τα δημητριακά και τα φρούτα αποτελεί εξαιρετικό σνακ , γεύμα για πρωινό ή μεσιμεριανό ή δείπνο .

Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό στο τζατζίκι και ως επιδόριο με μέλι και καρύδια. Στην Ελληνική κουζίνα θα το συναντήσουμε στο γιαουρτλού και ως συνοδευτικό σε πιλάφι, σε κεμπάμπ και σαλάτες .

Επίσης χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα σε μεζέδες , σούπες , φαγητά με όσπρια και στο χοιρινό κρέας . Σημαντική είναι και η παρουσία του στη ζαχαροπλαστική και συγκεκριμένα στα κουλουράκια, στα κέικ, τις τούρτες , τα παγωτά, και τα μιλκ σέικ (στην πιο μοντέρνα του μορφή ). Τέλος χρησιμοποιείται ως πρόσθετο σε μαργαρίνες .

Το γιαούρτι αραιωμένο με κρύο νερό και λίγο αλάτι δίνει το ρόφημα αριάνι το οποίο είναι διάσημο στην κεντρική Ασία, την Μέση Ανατολή και την Νότια Ευρώπη. Στην Ελλάδα είναι γνωστό στην περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης .

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ:

Κάθε 100 γραμμάρια γιαουρτιού περιέχουν :

  • Ενέργεια = 61 θερμίδες
  • Υδατάνθρακες 4,7 γρ. εκ. των οποίων :
    • Σάκχαρα 4,7 γρ.
  • Λίπος 3,3 γρ. εκ των οποίων:
    • Κορεσμένα 2,1 γρ.
    • Μονοκόρεστα 0,9 γρ.
  • Πρωτεϊνες 3,5 γρ.
  • Βιταμίνη Α27 mg(3 % της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης )
  • Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2)0,14mg(9%της ημερήσιας δόσης)
  • Ασβέστιο 121mg(12%της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης )

Οφέλη για την υγεία

Το γιαούρτι είναι ολιγόθερμιδική τροφή με σχετικά μικρή ποσότητα λιπαρών (ειδικότερα τα μη στραγγισμένα γιαούρτια ), κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και φυσικά για όλες τις ηλικίες και φυσικά για όλες τις φάσεις της ανάπτυξης .

Βοηθάει στη σωστή λειτουργεία του πεπτικού συστήματος καθώς τα ένζυμα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών . Επίσης τα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική επίδραση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων . Ωστόσο η κατανάλωση του σε υπερβολικές ποσότητες ή η κατανάλωση του από άτομα δυσανεκτικά στη λακτόζη, είναι ικανή να προκαλέσει ανεξέλεγκτες εντερικές κενώσεις . Συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β , φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο. Τέλος το γιαούρτι, επειδή παράγεται από γάλα, είναι πλούσιο σε ασβέστιο που βοηθά στην καλή υγεία των οστών.

Δίαιτες για απώλεια βάρους που περιλαμβάνουν γιαούρτι είναι περισσότερο αποτελεσματικές . το γιαούρτι με χαμηλή περιεκτικότητα λιπαρών, βοηθά κατά τη δίαιτα , στην απώλεια λίπους από τον οργανισμό και όχι μυϊκής μάζας . παράλληλα προσφέρει ασβέστιο στα οστά μειώνοντας τον κίνδυνο απώλειας οστικής πυκνότητας κατά τη διάρκεια της δίαιτας . Το ασβέστιο που προέρχεται από την διατροφή , βρέθηκε να επιδρά εναντίον της παχυσαρκίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ , το γιαούρτι πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της ημερήσιας διατροφής όλων , αφού έχει μεγάλη βιολόγική αξία και μπορεί και δρα τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό, προάγοντας έτσι την υγεία .

Προτείνεται η κατανάλωσή του μετά από θεραπεία ασθενών με αντιβιοτικά ή ακτινοβολίες , για να αποτρέψει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στο εντερικό τους σύστημα (ενισχύοντας τους καλούς μικροοργανισμούς σε αυτό).