Κεφαλοτύρι Κρήτης

//Κεφαλοτύρι Κρήτης
­
//Κεφαλοτύρι Κρήτης

Κεφαλοτύρι Κρήτης

Το κεφαλοτύρι είναι σκληρό,αλμυρό και πικάντικο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Καταναλώνεται όπως είναι  σαγανάκι, ή προστίθεται σε φαγητά όπως τα μακαρόνια, το κρέας ή τα μαγειρευτά λαχανικά και τις τηγανητές πατάτες. Το κεφαλοτύρι ωριμάζει μετά  τρείς μήνες. Ένα ώριμο κεφαλοτύρι, ενός χρόνου ή και  περισσότερο, είναι πιο ξηρό και με δυνατότερη γεύση, τρώγεται  σαν μεζές μαζί με ρακί είτε τριμμένο πάνω σε άλλα φαγητά.

Κατηγορία:

Product Description

Παρασκευάζεται τώρα και πολλούς αιώνες στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας γίνεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα .Η γέυση του είναι αλμυρή και πικάντικη . Πριν καταναλωθεί πρέπει να ωριμάσει για τρείς μήνες , είναι σκληρό τυρί και χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο αλλά και τριμμένο πάνω σε ζυμαρικά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100g ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ενέργεια  :389 kcal /  1615 kj

Λίπη εκ τών οποίων   : 31 g

Λιπαρά κορεσμένα  : 21,3 g

Υδατάνθρακες  : 2,5 g

Σάκχαρα εκ των οποίων : <0,1g

Πρωτεϊνες :  25 g

Αλάτι (νάτριο) : 1,9 g

Διαιτιτικές ίνες  :<0,1 g