­

Στάκα

Η στάκα είναι προϊόν που παράγεται από το βρασμό του αθόγαλου σε χαμηλή θερμοκρασία με προσθήκη λίγου αλευριού, έτσι χωρίζετε το λίπος από την πρωτεϊνη, το λίπος μαζεύετε χωριστά και είναι το περίφημο στακοβούτυρο, ενώ η άσπρη και πηχτή μάζα των πρωτεϊνών είναι η διάσημη στάκα και φυσικά είναι μεγάλης περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τρώγεται σκέτη, ωμή στο ψωμί ή ψημένη στο τηγάνι, ως συνοδευτικό σε άλλα φαγητά κυρίως κρεατικά, ή με αυγά τηγανητά.

Κατηγορία:

Product Description

Η στάκα είναι προϊόν που παράγετε από το βρασμό του αθόγαλου σε χαμηλή θερμοκρασία με προσθήκη λίγου αλευριού, έτσι χωρίζεται το λίπος από  την πρωτεϊνη, το λίπος μαζεύετε χωριστά και είναι το περίφημο στακοβούτυρο, ενώ η άσπρη και πηκτή μάζα των πρωτεϊνών είναι η διάσημη στάκα και φυσικά είναι μεγάλης περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τρώγεται σκέτη, ωμή με το ψωμί ή ψημένη στο τηγάνι, ως συνοδευτικό σε άλλα φαγητά, κυρίως κρεατικά , ή με αυγά τηγανητά.