Συνταγές

Loading...

Ο ξερός ανθότυρος Μεράκι Ηλιάκη είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος, αποξηραμένος και ώριμος. Η βασική αιτία παραγωγής του ήταν η δημιουργία ενός τυριού αλμυρού, το οποίο θα μπορούσε να τριφτεί. Σ’ αυτή τη συνταγή τον «πάντρεψα» με την παραδοσιακή Στάκα για να έχετε μια μακαρονάδα που μοσχοβολάει Κρήτη. [Δείτε περισσότερα]

Μια τυρόπιτα όνειρο… Με τρία μοναδικά, κρητικά τυριά και κρόσσια από φύλλο κρούστας. Η μυζήθρα βαρελιού Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα τυρί μαλακό, αφορμάριστο που παρασκευάζεται όπως και η φρέσκια μυζήθρα μόνο που την αφήνουν να ωριμάσει και να αποκτήσει μια όξινη και πλούσια βουτυράτη γεύση.[Δείτε περισσότερα]
Η τυροκουλούρα είναι ένα πλούσιο ψωμί που «στέκεται» μόνο του… σαν μεζεδάκι. Χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι Κρήτης Μεράκι Ηλιάκη για την ισορροπία που έχει μεταξύ αλμυρού και πικάντικου και νομίζω ότι πρέπει να το δοκιμάσετε. [Δείτε περισσότερα]
Επειδή δεν είμαι και πολύ φανατική με την κρέμα γάλακτος, ψάχνοντας στις βόλτες μου σε όλη την Ελλάδα βρήκα ένα προϊόν που με κέρδισε. Το αθόγαλο Μεράκι Ηλιάκη είναι η κρητική πρόταση που ζητούσα. Δοκιμάστε το στο τιραμισού που σας προτείνω και θα με δικαιώσετε. [Δείτε περισσότερα]
Μια απλή πίτσα με μανιτάρια που να γίνει πραγματικό έδεσμα αν την «παντρέψετε» με μαλακιώτικο τυρί γιτσικό Μεράκι Ηλιάκη. Ένα σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από 100% γίδινο γάλα με ξεχωριστή γεύση. [Δείτε περισσότερα]
Μία γρήγορα γεύση που σας παίρνει ελάχιστο χρόνο να το προετοιμάσετε. Τα «επίπεδα» βλήτα παίρνουν άλλη διάσταση όταν τα συνδυάσετε με τη γαλομυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο τυράκι από κατσικίσιο γάλα με ωραία αλοιφώδη υφή και ευχάριστη, υπόξινη γεύση. [Δείτε περισσότερα]
Ένα μεζεδάκι πανεύκολο και χωρίς πολλά υλικά που θα συνοδέψει το τσιπουράκι σας. Το φρέσκο αθότυρο είναι το ιδανικό τυρί, μαλακό και κρεμώδες που δένει υπέροχα με τη γλύκα της ντομάτας και την φρεσκάδα του δυόσμου. [Δείτε περισσότερα]
Το ξίγαλο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα καλό ελαιόλαδο για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο ορεκτικό. [Δείτε περισσότερα]
Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση του είναι αλμυρή και πικάντικη. Σε συνδυασμό με την μαρμελάδα πιπεριάς θα σας ξετρελάνει. [Δείτε περισσότερα]
Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα. Το πάντρεμα με την γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ και το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι είναι ονειρεμένο. [Δείτε περισσότερα]
Ελαφρύ, δροσερό και με υπέροχο άρωμα! Το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Μεράκι Ηλιάκη παράγετε από 100% πρόβειο κρητικό γάλα με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ελαφρύ (μόνο 6% λιπαρά) και σε συνδυασμό με το καρπούζι και τη μαστίχα γίνονται ένα υπέροχο σνακ με λίγες θερμίδες. [Δείτε περισσότερα]
Μια ολόδροση, καλοκαιρινή σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα στην παραλία. Η γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, Μεράκι Ηλιάκη, είναι ένα παραδοσιακό τυρί που παράγεται από πρόβατα που ζουν ελεύθερα στην πανέμορφη Κρήτη. Ένα υπέροχο τυρί με υπόγλυκη γεύση και βουτυρώδη υφή ταιριάζει τέλεια με το δροσερό καρπούζι. [Δείτε περισσότερα]