Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα

Το ξίγαλο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα καλό ελαιόλαδο για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο ορεκτικό.

Προετοιμασία / Ψήσιμο

15′
5-6′

ΥΛΙΚΑ Για 4 άτομα

  • 8 ντακάκια κρίθινα ή ολικής αλέσεως
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. ξίγαλο, Μεράκι Ηλιάκη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 2 βανίλιες ή νεκταρίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ρίγανη, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
Λαδώνω ελαφρά τις φέτες των φρούτων και ψήνω στο γκρίλ ή σε τηγάνι-ψηστιέρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Παίρνω τις σκελίδες σκόρδου και την τρίβω ελαφρά επάνω στα ντακάκια για να αφήσουν λίγο από τη μυρωδιά τους. Βρέχω ελαφρά τα ντακάκια και τα απλώνω επάνω σε μια πιατέλα.
Μοιράζω το ξίγαλο σε όλα τα ντακάκια, «καρφώνω» επάνω από 1 φετούλα βανίλια ή νεκταρίνι και ραντίζω με το υπόλοιπο αρωματικό ελαιόλαδο.
Σερβίρω αμέσως.