Σαλάτα με καρπούζι και γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ

Μια ολόδροση, καλοκαιρινή σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα στην παραλία. Η γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, Μεράκι Ηλιάκη, είναι ένα παραδοσιακό τυρί που παράγεται από πρόβατα που ζουν ελεύθερα στην πανέμορφη Κρήτη. Ένα υπέροχο τυρί με υπόγλυκη γεύση και βουτυρώδη υφή ταιριάζει τέλεια με το δροσερό καρπούζι.

Προετοιμασία

10′

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

  • 250 γρ. ρόκα, καθαρισμένη και πλυμένη
  • 10 μικρά ντοματίνια, πλυμένα
  • 250 γρ. καρπούζι, σε μπαλίτσες (αν δεν έχετε κουτάλι παριζιέν μπορείτε να το κόψετε σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, Μεράκι Ηλιάκη, κομμένη σε κύβους + 2 κουτ. σούπας τριμμένη

Για τη βινεγκρέτ

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, Μεράκι Ηλιάκη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύω καλά με τα χέρια.
Ρίχνω όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα.
Ραντίζω τη σαλάτα και σερβίρω αμέσως.