Cheesecake με γαλομυζήθρα και κολοκυθάκια

Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα. Το πάντρεμα με την γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ και το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι είναι ονειρεμένο.

Προετοιμασία / Ψήσιμο

30′
60′

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη βάση

  • 150 γρ. κράκερς
  • 80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο

Για το cheesecake

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε κύβους
  • 400 γρ. γαλομυζήθρα, Μεράκι Ηλιάκη
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, Μεράκι Ηλιάκη, τριμμένη
  • 150 γρ. παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, Μεράκι Ηλιάκη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο σε φέτες και ψημένες στο γκριλ με ελάχιστο ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη βάση: Ρίχνω τα κράκερς σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να βραχούν καλά τα κράκερς.
Βάζω ένα τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. επάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αδειάζω εκεί το μίγμα, το απλώνω και το πατάω για να καλύψει ομοιόμορφα το εσωτερικό του τσερκιού.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Για την κρέμα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τους κύβους των κολοκυθιών, αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αδειάζω σε ένα μπολ στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα αφήνω εκεί να στραγγίξουν