Ξύγαλο

Ξύγαλο

Το ξύγαλο είναι προϊόν όξυνσης του γάλακτος, μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί αλοιφώδες ή κοκκώδες , χωρίς επιδερμίδα , με υπόξυνη ελαφρώς αλμυρή ,ευχάριστη δροσερή γεύση και άρωμα. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα , χρησιμοποιείτε ως ορεκτικό.

Κατηγορία:

Περιγραφή

Πρόκειται για τυρί αλοιφώδους υφής που παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Σητεία , τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει την παραγωγή του προϊόντος και η εταιρεία μας (ΗΛΙΑΚΗΣ Α.Ε. ) στο Ρέθυμνο.

Έχει πλούσια ξινούτσικη και φρέσκια γεύση .

Ένα χαρακτηριστικό που το διαφοροποιεί από τα άλλα τυριά τις κατηγορίας του είναι η μικρότερη λιποπεριεκτικότητα , η οποία (επί ξηράς βάσης ) πρέπει να είναι η ελάχιστη 33%κ.β. και η μέγιστη 48%κ.β.

Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο , αλλειφόμενο στο ψωμί ή στο παξιμάδι .