Στακοβούτυρο

Αρχική/Βούτηρα/Στακοβούτυρο

Στακοβούτυρο

Είναι προϊόν που παράγεται μετά από βράσιμο αιγοπρόβειας κρέμας (αθόγαλου ) και έχει 95% λιπαρά .Χρησιμοποιείται στην κουζίνα για να δώσει ιδιαίτερο άρωμα στα παραδοσιακά φαγητά όπως είναι το πιλάφι, το ψητό και στην ζαχαροπλαστική για να δώσει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στα γλυκά ή στα κουλουράκια, τσουρεκάκια κ.α.

Κατηγορία:

Περιγραφή

Είναι προϊόν που παράγεται μετά από βράσιμο αιγοπρόβειας κρέμας (αθόγαλου ) και έχει 95% λιπαρά.Χρησιμοποιείται στην κουζίνα για να δώσει ιδιαίτερο άρωμα στα παραδοσιακά φαγητά όπως είναι το πιλάφι, το ψητό και στην ζαχαροπλαστική για να δώσει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στα γλυκά ή στα κουλουράκια, τσουρεκάκια κ.α.

Προέρχεται από το ψήσιμο της κρούστας του γάλακτος .Κάποτε ήταν αποκλειστικά οικιακό παρασκεύσμα , σήμερα όμως , πωλείται σε όλα τα καταστήματα . Έχει υποκίτρινο χρώμα , είναι ιδιαίτερα λιπαρό, με έντονη γεύση γάλακτος , με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση γάλακτος , με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση που δίνει ξεχωριστή νοστιμιά στα ψητά όπου κυρίως χρησιμοποιείται ή στο πιλάφι, στα μακαρόνια όπου περιχύνεται ζεματιστό σε μικρή ποσότητα όμως , για να μη γίνουν τα φαγητά βαριά .

Επίσης είναι απαραίτητο στην Παρασκευή κουραμπιέδων , τα χριστούγεννα , πασχαλινών κουλουριών,κεϊκ, καθώς και γλυκών του ταψιού.(μπακλαβάς , κανταϊφη).